2017. november 27., hétfő

Valaki tegyen már rendet ebben az ellenzéki kuplerájban!

Elnézést kell kérnem minden kupleráj tulajdonostól, mert a cím egy régi szóláson alapszik, de a valóság más.

A barátom barátnője ott dolgozik és szerinte ott rend van, mi több tisztaság, és az „alkalmazottak” tudják, hogy ők kurvák. Lendvai Ildikó néni a minap dörgedelmesen kijelentette, hogy a jobbikkal soha, miközben a társadalom politika szerkezetével foglalkozó tanulmányok szerint, a szélsőséges társadalmi csoportok a Fideszben vannak nagyobb arányban, mint a Jobbikban.
A Fideszválasztók a 10-s skáláján erősebben jobboldaliak, mint a Jobbik szavazói.

Egyszerűen nem értem, hogy az országban folyó a Fidesz által tudatosan sugalmazott antiszemita és álkeresztényi értékekre épülő kampány közben, Lendvai Ildikó miért a Jobbikot támadja, miért nem a Fidesz radikalizálódására mutat rá? 

A Jobbikot, vagy a Fideszt kellene leváltani? El tudja e, vagy el akarja e küldeni a demokratikus ellenzék egyedül Orbánt?

A Fidesz, cselekvő módon antiszemita, idegengyűlölő, kirekesztő, verbálisan az Európai Unió ellenfele, ellensége a kormány, gyakorló nacionalista, aközben a Jobbik szelídül, az MSZP idős volt vezetőinél viszont előjönnek a politikai szenilitás első jelei, valamint a változtatás és változás képtelenség. Összességében ezzel a problémával nem is kellene foglalkozni, mert az idő megoldaná, azonban az MSZP volt vezetőinek korfája egybeesik a párt szavazóinak korfájával, ezért a generációs bizalom és hatás nagyobb, mint ez normál esetben előfordulhatna.

El kellene dönteni, a célt, ellenzékben maradni, vagy a kormányt elküldeni, ez a döntés. A magyar társadalom többsége már döntött, ők változást szeretnének, a Fidesz már régen döntött, ők maradni szeretnének, a demokratikus ellenzék döntése egyenlőre az, hogy még nem döntött. Azonban ez kevés lesz ahhoz, hogy minimum megismételjék a 2014-s választás eredményét!

Alacsony választási részvétel esetén, a fanatizált Fidesz hívők egyszerűen megteremthetik Orbán újabb 2/3-t. Ez lesz az a pillanat, amikor a mai magát demokratikusnak nevező ellenzék a történelem süllyesztőjébe kerülhet, és Orbán leválthatóságának álmából, a brutális ébredés lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése