2017. május 3., szerda

A butaság mértékegysége az egy Németh, a tízszerese, az egy Stefka!

Van valami báj abban amikor Stefka és Németh Szilárd együtt tart lakossági fórumot, a két nagyszerű emberben van valami közös, amit régen próbáltam megfejteni, talán mára már sikerült, a két embert az 1945 körüli politika és a személyes és csoportos megnyilvánulások bűze lengi körbe
1945. május 26-án a Kis Újság közölte Böszörmény Rákosi Mátyásnak, mint „elvtársnak” írt levelét: „Oda akarok állni sokadmagammal Elvtársam mellé, hogy győzelmesen megvívhassuk a döntő választási harcot, s a felsorakoztatott nép ítélete útján Elvtársam megteremthesse a megváltó, új, szovjet szocialista államot. (…) Leghőbb vágyam, hogy gátlás nélkül odaadhassam magamat és minden hívemet (…) a kizsákmányolt dolgozó tömegek felszabadítása és uralomra jutása érdekében.” http://beszelo.c3.hu/03/06/085ungvary.htm (Böszörmény Zoltán, olykor Böszörményi (1893. január 5. – Németország, 1945 után) újságíró, költő és „hivatásos népvezér” a magyarországi nemzetiszocializmus első tömegbázist kiépítő mozgalmának (Kaszáskeresztes Népmozgalom) vezetője volt.)

A háborút követően az új, kommunista vezetésű Magyarország karhatalmának, az ÁVH-nak a működésében sok egykori nyilas is (gúnynevükön „kisnyilasok”) részt vett, akik egy része önkéntesen, míg más része valamilyen külső „ösztönzés” hatására oda csatlakozott.
Mikor Stefkát és Nézetethet látom, minden esetben a fenti sorok járnak a fejemben. Mindegy, hogy kinek, mindegy, hogy mit, csak nekem jó legyen. Ez a két ember a politikai becstelenség elkövetése során a jó ízlésről nem hallva és nem tudva Stefka egy ponton például ezt mondta:

„Soros Hitlertől tanult. Dolgozott neki.”

Én legyek az utolsó aki Sorost megvédi, nem kért meg rá, nem is lennék képes, de az, hogy ez a két életében teljesítményt felmutatni nem tudó, az állam csöcsén lógó és Orbán segge táján lakó politikai biomassza ilyen kijelentést tegyen illetve a társa ezt szó nélkül hagyja, az már mindent alulír, amit az ember a jó érzésről gondol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése