2017. május 1., hétfő

Az elvándorlás oka a Fidesz által megszüntetett piacgazdaság!


A senki által meg nem állapított adat szerint, körülbelül 600 000 magyar él külföldön.

A szám igazából nem nagy, sőt természetes is lehetne, ha a következményei is természetesek volnának. Azonban a magyar munkaerőpiacról szakmák tűntek el úgy, hogy a kormányzat gyakorlatilag fölszámolta a szakmunkás képzést. Ilyen szakma a vasbetonszerelő, a gipszkartonozó, a kőműves, a vízvezeték szerelő, a lakatos, az autószerelő, a szakács, a pincér, a sofőr, az ápolónő, az informatikus, a villamosmérnök, a vegyészmérnök, az orvos, a nem szakmának csak állapotnak számító fiatal, a középkorú, a nyelvet beszélő, a nyugalomra vágyó, az eladósodott, a gazdagodni vágyó és a sor végtelenül folytatható.

Az ambiciózus fiatalok a tanulmányaiktól függően, de a végzettség megszerzése után, azonnal elmennek, minek is maradnának, hiszen Magyarországon megszűnt a piacgazdaság!
Abban a pillanatban, ha valami olyat talál ki valaki, ami pénzt termel, megjelennek a kezek a kassza körül, nem elég az állammal megharcolni, még jönnek a különböző sarcok, a mostani hatalom alsórangú képviselőitől.

Képtelenség egy engedély tisztességes úton beszerezni, mindenhez ismerős kell, ami pénzbe kerül,  mindent átsző a példa nélküli korrupció!

Nem lehetsz független újságíró, nem lehet független TV, újság, rádió, ha jól megy az internetes oldalad, bármikor kaphatsz egy terheléses támadást, bármikor bejöhetnek hozzád és felvilágosíthatnak, hogy te el akartad adni a boltod, a céged, a tevékenységed, az ingatlanod, amit tartaléknak szántál, ha nyomorult vagy akkor betesznek a buszba és kezedbe nyomnak egy táblát, meg 5000 Ft-t, ha csak úgy mész háromezret és éltetheted a fennálló rendet, ha munkát akarsz, akkor eléd teszik a kommentedet, ha ki akarnak rúgni, akkor is ezt teszik.

A haverok és a multik kénye-kedve szerint változtatják a munka törvénykönyvét, hibás lehetsz bármikor bármiért.

Két kézzel ölik a reményt!

Mivel nincs remény, nincs maradás, nincs gyerek az iskolákban, 20 év alatt félmillióval lett kevesebb az általános iskolás, kivégzik a gimnáziumokat, a jól menő egyetemeket, megalázzák a tanárokat, hitelesítőként működtetik a Professzorok Batthyány Körét.

Orbán alatt ott vannak az alvezérek, a Mezőkövesdi Csótány meg a többiek!

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése