2016. december 18., vasárnap

Az MSZP hatalombrókerei kaszinóznak Botka nevével!

Az utóbbi időszak, politikai csetlés-botlásnak egyik markáns megjelenése a bejelentés, hogy meg van az MSZP miniszterelnök jelöltje.
Szerintem meg nincs meg, sőt mi több, nem is lesz meg, mert a jelenleg regnáló MSZP- s pártvezetés sokkal inkább gondolkodik abban, hogy kivezesse az MSZP-t az MSZP-ből, mint abban, hogy ki legyen a miniszterelnök jelölt.
A kivezetés egyik markáns eleme, az a politikai játszma, amelyet Botka Lászlóval folytatnak. Botka ma az egyetlen olyan megépült és hiteles politikus a baloldalon, vagy Orbán ellenzékén belül, aki üzenetet hordoz, a változás üzenetét a ma regnáló hatalommal szemben. Ez Botka értéke és ez egyben a legnagyobb kockázat is a pártot mára elfoglalt hatalombrókerek számára.
Botka elemi érdeke lenne a baloldali párt az MSZP megújítása új arcokkal, elkötelezett baloldaliakkal, és olyanokkal, akik nem egzisztenciális menekülő utat látnak a politikában, hanem az ország sorsának jobbítását. A valódi verseny és munkaalapú középosztály megerősítését, és a tűrhetetlen szegénység fokozatos felszámolását, a társadalom perifériájára kiszorítottak fokozatos visszavezetését a munka világába.
Botka egy szabad, demokratikus országban gondolkodik, neki kulturális evidencia a sokszínűség és együttműködés, a teljesítmény.
Pontosan ezek miatt, az általa megjelenített értékek miatt, kellett őt a párt vezetéséből kiszorítani, mert ő nem egy figura akivel játszadozni lehet, és semmiképpen sem az-az ember akinek utasítást, vagy elvárást lehet megfogalmazni.
Botkával konzultálni, egyeztetni, megállapodni lehet, és ez jelentős mértékben elüt attól a szubkultúrától, ami mára már az MSZP sajátja lett.
Botka vezető, valódi megszerzett és megszenvedet politikai tapasztalatokkal. Nem mutyista, mint a ma regnáló MSZP politikusok jelentős része, neki látható, érthető ügye van, Szeged és Magyarország felemelkedése.
Botka az országot akar építeni és ehhez keres társakat.
A vele szembenállóknak, csak érdeke van, az újabb négy év a parlamentben.
Az MSZP vezetése arctalan együttműködője akar lenni egy olyan folyamatnak, amelyben 10-20 képviselője bejut a parlamentbe.
Botkának evidencia, hogy Gyurcsánnyal való együttműködésben, nem lehet Orbánt leváltani, az MSZP vezetésének garancia arra, hogy vele együtt újra bejuthat az elvárt létszám.
A mai felállásban az MSZP vezetése 2018-t feladta, nincs a váltásra sem koncepciója, sem pedig programja, sem hiteles némi politikai karizmával rendelkező politikusa.
A váltás egyetlen esélye egy újonnan megjelenő erő, amelyik képes lerázni magáról az elmúlt 26 év politikai szennyét és képes meggyújtani azt a fáklyát, amellyel ki lehet menni, ebből a bűzös politikai barlangból, amelybe a teljes magyar politikai elit becsatangolt.
A leírt sorok a vágy szavait tartalmazzák, mert a külső körülmények gyökeresen megváltoztak, hiszen az USA megválasztott elnökének nem prioritás, a más országok demokráciája, ezzel gyakorlatilag az értelmes gondolatokkal rendelkező magyar politikai ellenzék magára lett hagyva. A németeket, franciákat jobban érdekli a saját hazájukban feltörekvő és erős bázisokkal rendelkező populista ellenzék, mint Orbán belpolitikai manőverei.
Boldog újévet!
pestisracok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése